Egy fülhallgató miatt késelt a 18 éves fiú

InfoRádió
2017. január 26. 21:08
A Fővárosi Főügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádol négy fiatalkorú elkövetőt, akik tavaly áprilisban a Margit hídon kiraboltak egy férfit, majd ezután még az egyikük egy késsel életveszélyesen meg is sebesítette - olvasható a szervezet honlapján.

Tavaly áprilisban a Margit hídon az ittas állapotban lévő fiatalkorú vádlottak egyike odalépett odalépett egy 29 éves férfihez, aki a fülhallgatóján zenét hallgatott. A sapkáját leverte a fejéről, és felszólította, hogy adja nekik a fülhallgatót. A sértett erre nem volt hajlandó, mire ketten rátámadtak és a kőkorlátnak szorították.

A férfi megpróbált kitérni és elmenekülni, ekkor azonban az egyik támadó a vállánál fogva földre vitte, majd egy másik társa ököllel az arcán megütötte. Ketten is megrúgták a földön fekvő sértettet, az időközben földre esett fülhallgatóját pedig elvették.

Ezt követően hárman elindultak, a 18 éves elsőrendű vádlott azonban még ott maradt, a zsebéből elővett egy kést és azzal a sértettet többször megszúrta. A sértett combján lévő fő artériát érő szúrás nagyfokú vérvesztéssel járt, aminek következtében közvetlen életveszélyes állapotba került, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A négy fiatalkorú elkövetőt a Fővárosi Főügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntettével, illetve az elsőrendű vádlottat emellett életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza.