eur:
394.19
usd:
370.77
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Több évet kaptak az unokázós csalók

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség idén áprilisban időskorúak sérelmére bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett csalások miatt nyújtott be vádiratot két férfival és egy nővel szemben. Az elsőfokú ítéletben a bíróság az ügy fő vádlottját 11 év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte

A kerületi ügyészség 2016 áprilisában benyújtott vádirata szerint a vádlottak tavaly Budapest területén, rendszeres haszonszerzés érdekében időskorúaktól csaltak ki pénzt és értékeket úgy, hogy a telefonon felkeresett sértettek bajba jutott gyermekének vagy unokájának adták ki magukat.

A csalássorozattal a vád szerint összesen 30 sértettet tévesztettek meg, és csaltak ki vagy próbáltak kicsalni tőlük készpénzt és más értékeket. Sértettenként jellemzően több százezer forintot csaltak ki, de volt olyan sértett is, akinek csaknem másfél millió forint kárt okoztak.

Az ügyben nem jogerős ítélet született. Az ügy elsőrendű vádlottját a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság, mint többszörös visszaesőt 11 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyben megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Női társát, a másodrendű vádlottat a bíróság 7 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy ő sem bocsátható feltételes szabadságra.

Harmadik társuk esetében az ítélet 4 év végrehajtandó börtönbüntetés és 5 év közügyektől eltiltás.

A bíróság az ítéletében a vád tárgyává tett egyes cselekményekben - bizonyítottság hiányában - felmentette a vádlottakat, ezzel szemben az ügyész az érintett vádlottak terhére fellebbezést jelentett be azért, hogy a bíróság ezen csalásokban is állapítsa meg a bűnösségüket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×