eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Húszezreseket hamisított a bűnbanda

Pénzhamisító bűnszervezetet számolt fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A hamis húszezer forintos bankjegyeket gyártó és forgalomba hozó bűnözői csoporttal szemben vádemelést javasolt az NNI - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata csütörtök reggel az MTI-vel.

A közlemény szerint a rendőrök még 2015. december 1-jén fogtak el öt embert, aki a bankjegyek terjesztésében vett részt. Autóikban, valamint az otthonaikban tartott házkutatások során a nyomozók hamis húszezreseket, illetve a hamisításhoz szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

A nyomozás során eljutottak a hamis bankjegyeket gyártó 34 éves férfihoz. A rendőrség szerint a laikusok megtévesztésére alkalmas minőségű pénzhamisítást a gyanúsítottak bűnszervezetben követték el. Az NNI bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntett és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 34 éves M. Gergő és tizennégy társa ellen.

Mostanáig összesen 588 darab (11 millió 760 ezer forint névértékű) hamis bankjegyet vontak ki a kereskedelmi forgalomból - olvasható a rendőrségi közleményben.

Az ügy iratait az NNI vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×