eur:
392.8
usd:
366.08
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Hazahozták Bróker Marcsit

Hazahozták "Bróker Marcsit"

Hazahozták Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Kft. sikkasztás miatt keresett vezetőjét kedd délután.

A "Bróker Marcsiként" emlegetett nő a Lufthansa járatával érkezett Budapestre.

A nap folyamán a 24.hu számolt be arról, hogy Dobrai Sándornét egy Belize-hez tartozó szigeten fogták el nemzetközi kőrözés alapján.

A portál a sanpedrosun.com oldalra hivatkozva közölte, a 62 éves nőt az üdülőhelyen lévő lakásában fogták el, és kiadták a magyar hatóságoknak.

A rendőrség 2015. április 14-én közölte, hogy sikkasztás bűntett gyanúja miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá a befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. A cég vezetője, az Interpol által is körözött Dobrai Sándorné csaknem ezer embert károsított meg több mint tízmilliárd forinttal - egyes becslések szerint húszmilliárd forinttal - piramisjátékra hasonlító módszerrel.

A rendőrség kedd esti közleményében felidézte: a nő 1999 óta befektetési ígéretekkel mintegy nyolcszáz embert csapott be, a kárérték meghaladja a 10,5 milliárd forintot. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csalás elkövetésének megalapozott gyanújával indított eljárást. A több sértett feljelentését követően 2015. áprilisában indult büntetőeljárás. A feltételezett elkövető addigra külföldre szökött, ezért ellene európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A körözött nőt a Karib-tengeri Belize-ben múlt csütörtökön fogták el a helyi hatóságok. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a nőt kedden hozták Magyarországra, ahol bűnügyi őrizetbe vették.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×