eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma

Elkapták a trükkös albérletcsalót

Egy fővárosi férfi az elmúlt félévben legalább kilenc alkalommal csalt ki pénzt jóhiszemű emberektől, ezzel több mint másfél millió forint kárt okozva nekik.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint K. László Zsolt 2016 májusa és november 16. között kilenc alkalommal tévesztett meg albérletet kereső személyeket. A férfi interneten hirdetett meg budapesti albérleteket, majd a lakás megtekintése nélkül – magát Antal Norbert 33 éves budapesti lakosnak kiadva – bérleti szerződést kötött a sértettekkel. A szerződéskötéskor kaució címén több százezer forintot kért és vett át tőlük, ezzel összesen több mint másfélmillió forinttal csapta be őket. A sértetteknek a pénzért cserébe hamis kulcsokat adott át, ezt követően pedig elérhetetlenné vált számukra – írta a police.hu.

A rendőrök a 34 éves budapesti férfit 2016. november 16-án fogták el, amikor egy XVII. kerületi kávézóba beszélt meg találkozót egy nővel, ennek során valaki felismerte őt, és értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök tetten érték K. László Zsoltot, akit előállítása után gyanúsítottként hallgattak ki.

Ruházatának átvizsgálásakor megtalálták nála az Antal Norbert névre kiállított személyi iratokat, az aláírásra előkészített szerződéseket, valamint több mobiltelefont és SIM-kártyát. A XIII. kerületi lakásán tartott házkutatáskor további hamis, Madaras Gábor 28 éves miskolci férfi nevére kiállított iratokat foglaltak le tőle.

A férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitánysága – őrizetbe vétele mellett - csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást. A trükkös csalót előzetes letartóztatásba helyezték.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

A magyar kórházakban a következő napoktól mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A revízió a betegekre is kiterjed, és azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azt, hogy az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – számolt be a Válasz Online saját értesülései alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×