eur:
393.82
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Teréz körút: megvan a feltételezett robbantó!

A Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét fogta el tegnap a Terrorelhárítási Központ Keszthelyen – erősítették meg a bűnüldöző hatóságok.

A Központi Nyomozó Főügyészség, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ rendkívüli sajtótájékoztatóján Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője közölte: a fiatal férfit előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsították meg.

Az elfogásról készült videó itt megtekinthető.

A férfi a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen panasszal élt. A vádhatóság kezdeményezi előzetes letartóztatását.

A főügyész azt is közölte, hogy a gyanúsított magyar állampolgár, vidéken él, és eddig nem szerepelt a bűnügyi nyilvántartásban.

Keresztes Imre beszámolt arról is, hogy a gyanúsított a felvételek alapján egyedül követte el a bűncselekményt, a nyomozás során nem merült fel, hogy bérgyilkosként robbantott volna.

Keszthelyen fogták el a gyanúsítottat

Keszthelyen fogták el a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját szerdán - jelentette be Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója.

A vezérőrnagy elmondta: a férfi az autójában várakozott a Balaton parti Csík Ferenc sétányon, egy, a forgalomtól elzárt területen. Hozzátette: tűzszerészi vizsgálat után a műveleti egységek behatoltak egy házba, ahol "más célszemélyt nem találtak"; ezután a feltételezett elkövetőt Budapestre szállították.

Hangsúlyozta: a TEK az ország több pontján végzett akciókat szerdán, azonban a sajtóhírekkel ellentétben nem igaz, hogy ezek mindegyike a Teréz körúti robbantással lett volna összefüggésben.

 A rendőrök állapota 

Folyamatosan javul a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök állapota, remélhetőleg néhány hónap múlva vissza tudnak állni a rendőri szolgálatba - közölte Papp Károly országos rendőrfőkapitány .

Az altábornagy elmondta: mintegy ezer bejelentés érkezett az üggyel összefüggésben; ezek közül egyiket sem "tették félre", a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda valamennyit ellenőrizte.

A főkapitány megköszönte a társszervek együttműködését és jelezte: az Országos Rendőr-főkapitányság továbbra is biztosítja a főügyészség számára a humán erőforrásokat és a technikai eszközöket az ügy felderítéséhez.

Nem kell kifizetni a nyomravezetői díjat

Nem kell kifizetni a Teréz körúti robbantás ügyében kitűzött nyomravezetői díjat - mondta az országos rendőr-főkapitány.

Papp Károly hangsúlyozta: klasszikus felderítő munka során jutottak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a gyanúsítotthoz. Hozzátette: amennyiben a főügyészség jelzi számára, hogy nem szükséges a nyomravezetői díj fenntartása, úgy vissza fogják vonni azt.

A gyanúsított beszámíthatóságának korlátozottságáról szóló sajtóhírekre Keresztes Imre főügyész azt mondta: a gyanúsítás még csak most történt meg, de mint ahogy minden ilyen súlyos esetben, ennek vizsgálata a későbbi nyomozás feladata lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×