eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nyíregyházán bárki vehet fegyvert a halálos lövöldözés gyanúsítottja szerint

Állítása szerint öngyilkossági szándékkal tért vissza Romániába D. S., a nyíregyházi halálos kimenetelű lövöldözés gyanúsítottja, mivel nem akarta, hogy magyar földbe temessék - közölte szombaton internetes kiadásában az Evenimentul Zilei című bukaresti lap.

A kolozsvári ítélőtábla pénteken elfogadta a magyar hatóságok kiadatási kérelmét. A román lap a tárgyalóteremben elhangzottakat ismertetve azt írta: az emberöléssel gyanúsított román orvos beismerte tettét, azt azonban nem, hogy készült volna rá.

"Huszonnyolc éve élek Magyarországon, de igazi román vagyok. Semmiképp sem akartam, hogy ott temessenek el. Azt terveztem, hogy hazajövök és öngyilkos leszek, de a rendőrök gyorsabbak voltak. Két dolgot akartam még elintézni, a búcsúlevelemet is megírtam" - idézte a lap a gyanúsítottat.

Az orvos arra kérte a bírót, ne hagyja jóvá a kiadatási kérelmet, mondván, hogy sem az amerikaiak, sem a magyarok nem adják ki állampolgáraikat.

"Engem 54 évesen nem érdekel, hány évre ítélnek, nem gondolok már az életre, de Magyarországon megaláztak" - próbált a kiadatása ellen érvelni.

Miközben elvezették, az újságírók kérdéseire válaszolva hozzátette, sok mindent megbánt, de áldozatainak is lett volna mit megbánniuk. Egész regényt lehetne írni erről - mondta.

Arra a kérdésre, hogy miért követte el ezt a szörnyűséget két hétéves gyerek szeme láttára, azt mondta: ez túl bonyolult ahhoz, hogy egy mondatban megmagyarázza. A gyerekeket elmondása szerint azért kímélte meg, mert megsajnálta őket. Megemlítette, hogy három felnőtt gyermeke van.

Az orvost csütörtökön fogta el a román rendőrség Kolozsvár egyik lakótelepén. A magyar hatóságok gyanúja szerint Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölte az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette. A román rendőrség talált nála egy fegyvert is. A gyanúsított az Evenimentul Zilei szerint azt mondta, hogy a fegyvert Nyíregyházán, piacon vette, ahol szerinte bárki beszerezhet egyet.

A férfi kiadatását jóváhagyó kolozsvári táblabírósági döntés nem jogerős, öt napon belül fellebbezni lehet ellene, ezért a gyanúsítottat Romániában harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×