eur:
393.13
usd:
367.72
bux:
66074.04
2024. április 24. szerda György

Lövöldözés egy német moziban, sok sebesült

Fegyveres férfi nyitott tüzet és barikádozta el magát csütörtökön a nyugat-németországi Viernheim egyik mozijában - közölte a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lap. Peter Beuth hesseni tartományi belügyminiszter szerint az elkövetőt agyonlőtték a rendőrség egységei.

Korábbi értesülések szerint egy helyi hírforrás arról adott hírt, hogy a sebesültek száma 20 és 50 közé tehető. A Bild című német napilap legalább 25 emberről írt, akik könnygáz miatt sebesültek meg. A német rendőrség egyik szóvivője a nap folyamán az N-TV hírtelevíziónak elmondta: nem voltak sebesültek.

Értesülések szerint egy fegyveres, töltényövet viselő maszkos férfi nyitott tüzet a Frankfurt közelében lévő kistelepülés Kinopolis nevű mozijában. Egy helyi hírforrás szerint a férfi túszokat is szedett.

A biztonsági szervek előzetes értékelése szerint a moziban történt túszejtésnek vélhetően nem volt terrorista háttere, feltehetően egyetlen zavarodott elkövetőről van szó - tették hozzá.

A FAZ úgy tudja, a német rendőrség lezárta a mozi környékét, és a rendőrség különleges egysége is a helyszínre érkezett.

A FAZ rendőrségi forrásokból úgy tudja, hogy a támadó helyi idő szerint délután három órakor léphetett a mozi területére és előzetes értesülések szerint négy lövést adott le.

A Bild szerint a férfinak riasztófegyvere volt, ezt azonban a hatóságok eddig nem erősítették meg.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×