Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lövöldözés egy német moziban, sok sebesült

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fegyveres férfi nyitott tüzet és barikádozta el magát csütörtökön a nyugat-németországi Viernheim egyik mozijában - közölte a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lap. Peter Beuth hesseni tartományi belügyminiszter szerint az elkövetőt agyonlőtték a rendőrség egységei.

Korábbi értesülések szerint egy helyi hírforrás arról adott hírt, hogy a sebesültek száma 20 és 50 közé tehető. A Bild című német napilap legalább 25 emberről írt, akik könnygáz miatt sebesültek meg. A német rendőrség egyik szóvivője a nap folyamán az N-TV hírtelevíziónak elmondta: nem voltak sebesültek.

Értesülések szerint egy fegyveres, töltényövet viselő maszkos férfi nyitott tüzet a Frankfurt közelében lévő kistelepülés Kinopolis nevű mozijában. Egy helyi hírforrás szerint a férfi túszokat is szedett.

A biztonsági szervek előzetes értékelése szerint a moziban történt túszejtésnek vélhetően nem volt terrorista háttere, feltehetően egyetlen zavarodott elkövetőről van szó - tették hozzá.

A FAZ úgy tudja, a német rendőrség lezárta a mozi környékét, és a rendőrség különleges egysége is a helyszínre érkezett.

A FAZ rendőrségi forrásokból úgy tudja, hogy a támadó helyi idő szerint délután három órakor léphetett a mozi területére és előzetes értesülések szerint négy lövést adott le.

A Bild szerint a férfinak riasztófegyvere volt, ezt azonban a hatóságok eddig nem erősítették meg.