eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Romlott ételt árult rászorulóknak a mezőtárkányi férfi

Vádat emeltek egy 36 éves mezőtárkányi férfival szemben, aki adományként kapott, lejárt szavatosságú, elhagyott állatoknak szánt élelmiszereket adott el a falujában lakó kispénzű embereknek - közölte a Heves megyei főügyész kedden.

Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint a büntetett előéletű vádlott helyi jogvédőnek vallotta magát. Egy mezőtárkányi jogvédő szervezet nevében még 2012-ben arra szerződött egy állatvédő alapítvánnyal, hogy a szervezetüknek adományozott, emberi fogyasztásra már alkalmatlan termékeket az állatmenhelyre szállítja, az ott tartott kutyák és macskák etetése céljából.

Ez alapján több magyarországi üzletlánccal is partneri viszonyt létesített, amelynek keretében a kereskedelmi egységek jóhiszeműen két éven keresztül biztosítottak neki a boltokban már el nem adható, lejárt szavatosságú élelmiszereket.

Ezeket azonban a férfi rendszerint nem az alapítványi állatmenhelyre szállította, hanem részben a saját állataival etette meg, részben pedig a lakóhelyén élő szegényeknek adta el, elhallgatva előlük az áru eredetét és minőségét.

Miután a vevők a megvásárolt termékek szaga és állaga alapján észlelték, hogy azok emberi fogyasztásra alkalmatlanok, visszavitték a vádlottnak az árut, de ő ezt ismét romlottra cserélte ki.

A férfit üzletszerűen elkövetett ártalmas közfogyasztási cikkel visszaélés bűntettével vádolják, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság végrehajtandó börtönbüntetést, emellett pénzbüntetést szabjon ki, és határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától a férfit, valamint rendelje el a korábbi, egyéves felfüggesztett börtönbüntetésének a végrehajtását is - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×