Újra terítéken a Hunvald-ügy

InfoRádió / MTI
2016. május 30. 10:43
A Legfőbb Ügyészség perújítási eljárást kezdeményezett a Hunvald-ügyben.

A Legfőbb Ügyészség közleményében emlékeztetett arra, hogy a Kúria május 2-án Hunvald György tekintetében hatályon kívül helyezte a Szegedi Ítélőtábla azon jogerős ítéletét, amellyel sor került Hunvald György büntetőjogi felelősségének megállapítására, illetve vele szemben szabadságvesztés büntetés kiszabására.

A hatályon kívül helyezés okát azonban kizárólag az képezi, hogy a Hunvald Györggyel szemben folyamatban volt büntetőeljárásokat egyesíteni kellett volna bírósági szakban, ez azonban elmaradt. Erre egyébként a Kúria korábban fel is hívta a figyelmet, aminek eredményeként a Fővárosi Törvényszék az előtte folyamatban lévő ügy iratait meg is küldte a Szegedi Ítélőtáblának, a Szegedi Ítélőtábla azonban nem élt az egyesítés lehetőségével. Ez vezetett ahhoz, hogy Hunvald György cselekményeit a bíróságok két külön ítéletben bírálták el, és ezt tartotta a Kúria formai és nem tartalmi szempontból törvénysértőnek.

Az ügyészség azért, hogy érvényt szerezzen Hunvald György büntetőjogi felelősségét jogerősen megállapító és őt szabadságvesztés büntetéssel sújtó ítéletnek, perújítási eljárást kezdeményezett.