eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szerződést bontott a lúggal támadó orvossal Terézváros

Azonnali hatállyal felmondja a terézvárosi önkormányzat az egészségügyi ellátási szerződést a B. Krisztiánt foglalkoztató Szociális Oktatási és Szervezési Kft.-vel, és megbízza a polgármestert a felmondás aláírásával - közölte az önkormányzat.

A terézvárosi önkormányzat képviselő-testülete rendkívüli ülésen tárgyalta meg a kerületben gyermekorvosi praxist kapott, május 4-én a Fővárosi Törvényszék által első fokon elítélt B. Krisztián foglalkoztatásával kapcsolatban kialakult helyzetet - ismertették. 

Egyúttal az önkormányzat megbízza a szolgálatot, hogy működjön közre az idáig B. Krisztián által ellátott gyermekháziorvosi körzetben az alapellátás biztosításában, és biztosítja a TESZ számára a körzet ellátásához szükséges forrásokat - olvasható a közleményben.

"A határozatokat a képviselő-testület egyhangúlag fogadta el. Ezzel kinyilvánította: nem kíván ilyen súlyos bűncselekmény első fokon elítélt vádlottjával együtt dolgozni, továbbá azt is, hogy amennyiben az orvos a szerződés előtt nem hallgatta volna el, hogy ellene büntetőeljárás folyik, biztosan nem szavazza meg korábban a képviselő-testület a Kft-vel a szerződést" - olvasható a Terézvárosi Önkormányzat határozatában.

Emlékeztettek rá: az ítélet meghozatala utáni naptól, május 5-től az önkormányzat határozott kérésére B. Krisztián semmilyen módon nem vesz részt Terézvárosban gyermekek egészségügyi ellátásában, ugyanakkor élő szerződés volt az őt alkalmazó Szociális Oktatási és Szervezési Kft., a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat (TESZ) és az önkormányzat között.

Az ügy előzménye, hogy múlt hét szerdán négy év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék nem jogerős ítéletében az orvost, aki a vád szerint 2013-ban bántalmazta, majd lúggal öntötte le volt barátnőjét, aki emiatt életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×