eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lelőttek nyolc rendőrt Kairó elővárosában

Lelőttek nyolc rendőrt, köztük egy tisztet az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai vasárnap Kairó egyik elővárosában.

Az egyiptomi fővárostól délre fekvő Heluánban nyolc civil ruhás rendőr - köztük egy kapitányi rangban lévő tiszt - szolgálati kisbuszban utazott éppen. Kénytelenek voltak megállni egy utcában, melyet egy furgon torlaszolt el. A járműből négy álarcos fegyveres ugrott ki, és lelőtte a kisbusz mindegyik utasát, majd elhagyta a helyszínt.

A belügyminisztérium közlése szerint a tett színhelyén rengeteg töltényhüvelyt találtak. Lezárták a környező utcákat, akárcsak a Kairóból ebbe az elővárosba vezető autóutat.

A merénylet után néhány órával a Szíriában, Irakban és Észak-Afrika több országában tevékenykedő Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett a támadás elkövetőjeként. "A kalifátus katonáinak egyik egysége megtámadott egy minibuszt, amelyik a heluáni bűnügyi rendőrség nyolc hitetlen tagját szállította, és mindegyiküket megölték" - írta az "Egyiptomi Iszlám Állam" a Twitter mikroblogportálon.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×