eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Áramot vezetett a kerítésébe egy zalai férfi

Emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy magyarszerdahelyi férfi ellen, aki áramot vezetett a szomszéddal közös drótkerítésbe, mert zavarták a túloldalon tartott kutyák - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A 73 éves férfi 2014 óta állt haragos viszonyban a telekszomszédaival, mert zavarta őt a kerítéssel körbezárt ingatlanjukon tartott kutyák ugatása és viselkedése.

A férfi tavaly ősszel a lakóháza melléképületéből egy hosszabbító kábelt kötött a szomszédos ingatlannal közös drótkerítésre, ami így áram alá került. A szomszéd a teraszáról vette észre, hogy a kerítés az esős időben több helyen villog, szikrázik, ezért értesítette a rendőrséget.

A szakértői vélemény szerint az áram alá helyezett rozsdás drótkerítésben olyan mértékű feszültség volt, ami érintés esetén a légzőizmok görcsét és a szív leállását eredményezte volna. A férfi ezzel nemcsak baleset- és életveszélynek tette ki a szomszéd házaspárt és azok kiskorú gyermekét, de saját feleségét és leányát sem figyelmeztette.

A Zala Megyei Főügyészség az idős férfi ellen emberölés kísérlete miatt emelt vádat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×