eur:
394.04
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fogházbüntetést kapott egy zaklató

Végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte a bíróság nem jogerősen azt a szegedi férfit, aki hónapokon keresztül, közösségi oldalon, levélben, telefonon és személyesen is zaklatott egy békéscsabai nőt, akibe állítása szerint szerelmes - tudatta honlapján a rendőrség vasárnap.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015 júniusától kezdődően egy közösségi oldalon próbálta megszerezni a sértett telefonszámát, majd előbb postán küldözgetett neki leveleket, később személyesen dobta be írásait a nő postaládájába. Mivel nem járt sikerrel, a nő édesapjának a telefonjára küldött üzeneteket és a sértett háza előtt várakozott. Amikor összetalálkoztak, a sértett közölte vele, hogy semmilyen formában nem akar vele kapcsolatba lépni és hagyja őt békén, majd feljelentést tett.

Amikor zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a 39 éves férfi beismerő vallomást tett és azt mondta, szerelmes a nőbe. Azt állította, sajnálja a történteket és többször nem fogja zaklatni őt.

A Békéscsabai Járási Ügyészség indítványára a Békéscsabai Járásbíróság március 3-án a férfit 4 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság emellett a sértett sérelmére korábban elkövetett zaklatás miatt a vádlottal szemben jogerősen kiszabott 6 hónap felfüggesztett fogházbüntetés végrehajtását is elrendelte. Az ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×