eur:
394.39
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Előzetesbe helyeztek egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított volt tűzoltót

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezett két gyanúsítottat, köztük egy volt tűzoltót, akikkel szemben a Központi Nyomozó Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyomozást folytat.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön, az MTI-nek küldött közleményében azt írta, hogy az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a kényszerintézkedés elrendelését.

A Központi Nyomozó Főügyészség kedden adott arról tájékoztatást, hogy elfogtak és kihallgattak három hivatásos tűzoltót és három civil társukat, akiket kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a fővárosban, az egyik kerületi tűzoltóságnál dolgozó tűzoltó hadnagy szolgálata közben és szabadidejében is kábítószert - marihuánát, különböző tablettákat és kokaint - árult. A tűzoltó a munkahelyén, annak közelében, emellett belvárosi szórakozóhelyeken, illetve saját lakhelyén adta át a kábítószert a fogyasztóknak.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a megalapozott gyanú szerint két másik hivatásos tűzoltó és három civil szintén kereskedett kábítószernek minősülő anyaggal.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda segítségével hétfőn több helyszínen házkutatást tartott, majd elfogta és gyanúsítottként hallgatta ki a három tűzoltót és a három civilt. A hadnagyot és egy civilt őrizetbe vettek; előbbi már nem tagja a tűzoltóságnak.

A két őrizetbe vett személyt helyezte most egy hónapra előzetes letartóztatásba a törvényszék, a másik négy gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa végzése szerint mindkét gyanúsított esetében fennáll a bűncselekmény megalapozott gyanúja, melyet a feljelentés, a titkos információgyűjtés és titkos adatszerzés, valamint a fedett nyomozók jelentései, figyelési adatai és az egyik gyanúsított beismerő vallomása támasztanak alá.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×