eur:
394.5
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Hat embert elítéltek a kiskunhalasi erőszakoskodók közül

Hivatalos személy elleni erőszak miatt, gyorsított eljárásban hat migránst ítélt el csütörtökön első fokon a Kiskunhalasi Járásbíróság - tájékoztatta a Kecskeméti Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t. A bíróság a csoport kilenc tagját szerdán ítélte el első fokon nem jogerősen.

Sárközy Szabolcs közleményében azt írta, hogy délelőtt három olyan afgán vádlott ügyét tárgyalta a bíróság, aki részt vett a hivatalos személyek megdobálásában. A járásbíróság mindhármukat - csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt - 1 év 6 hónap börtönre és 3 év kiutasításra ítélte.

Délután három iraki állampolgár ügyét tárgyalták gyorsított eljárásban. Az egyik vádlott 2 év, a második 1 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. Harmadik társukat 1 év 2 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Ez az ítélet jogerőre emelkedett, mert az ügyész és az elítélt is tudomásul vette. Mindhárom vádlottat 3 évre kiutasították Magyarország területéről.

Az ítélet az öt vádlott esetében nem jogerős, az ügyészség valamennyiük terhére súlyosításért, a vádlottak és védőik pedig enyhítésért fellebbeztek.

Szerdán két tárgyaláson nyolcan kaptak egy év hat hónap és két év közötti letöltendő börtönbüntetést, és mindannyiukat három évre kiutasították Magyarország területéről. Egy embert csak kiutasítottak három évre. Fellebbezések miatt a szerdai ítéletek nem jogerősek.

Az ügyészség hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében a történtekről azt írta, hogy a kiskunhalasi befogadóközpont egyik szobájában szóváltás majd verekedés alakult ki két iraki őrizetes között az internethasználat miatt. A fegyveres biztonsági őrök szétválasztották őket, majd a helyszínre hívott rendőrökkel dulakodni kezdett az egyik férfi.

A rendőrök intézkedésén felháborodva az őrzött területen maradt emberek közül legalább tizenöten az elkülönítő helyiség előtti elválasztó kerítésnél gyülekeztek, és tiltakoztak a jogszerű intézkedés ellen. A kerítést elkezdték rugdosni és rángatni, ezért az egyik biztonsági őr könnygázt használt. A csoport tagjai ezután kavicsokkal és kövekkel elkezdték dobálni a rendőröket és az őröket.

Mivel két szociális munkás a közösségi helyiség konténerében rekedt, a készenléti rendőrök egy csoportja visszament az őrzött területre és kihozta őket. Az őrizetesek eközben elkezdték megbontani a drótot, és egy vaskeretet átdobtak a kerítésen. Agresszív magatartásukkal azután hagytak fel, hogy a készenléti rendőrök beavatkoztak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×