eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Óvatosan! Már 16 gyalogost gázoltak idén halálra

Idén már 16 gyalogos vesztette életét balesetben, szerda reggel két halálos gázolás történt Pest megyében - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.

Csiszér-Kovács Viktória felidézte, hogy szerda reggel az 5-ös főúton Ócsánál és a 10-es főúton Piliscsabánál történt halálos baleset.

A szóvivő kiemelte: általában a gyalogosgázolások jellemző okai, hogy a főutakon a gyalogosok láthatósági mellény nélkül közlekednek, az úttesten szabálytalanul próbálnak átkelni, illetve hogy az autósok figyelmetlenül haladnak, nem a megfelelő sebességgel közelítik meg az átkelőhelyeket, nem adnak elsőbbséget a gyalogosoknak.

Hozzátette: a következő napokban jelentős csapadék várható az ország területén, Zala megyében jelenleg is havazik, az autósok sokszor nem szerelnek a kocsijukra téli gumit, amelynek a hiánya növeli a jármű féktávolságát.

Mindezek miatt arra kérte mind a gyalogosokat, mind a gépkocsivezetőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Tavaly 133 gyalogosgázolás történt, a korábbi évek javuló tendenciájához képest a múlt évben romlottak a közlekedési mutatók, nőtt a személyi sérüléses balesetek száma. Ennek érdekében Papp Károly országos rendőrfőkapitány a 2015. évet értékelő állománygyűlésen kiemelt feladatnak nevezte a személyi sérüléssel járó balesetek számának csökkentését, különös tekintettel a gyalogosokra, illetve a kerékpárosokra.

Hanganyag: Gödöllei Anna

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×