eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A párizsi támadások feltételezett főszervezője feladja magát a rendőrségen?

Salah Abdeslam, a november 13-i párizsi terrortámadások feltételezett főszervezője kapcsolatba lépett egy brüsszeli védőügyvéddel, ami ha igaz, akár azt is jelentheti, hogy a férfi fel akarja adni magát a rendőrségen - jelentette csütörtökön a belga hírügynökség nevük elhallgatását kérő forrásokra hivatkozva.

A hírszolgálat tájékoztatása szerint a Sven Mary nevű ügyvéd, aki korábban azt mondta, hogy elvállalná a Belgium első számú körözött személyének számító Abdeslam védelmét, nem akart reagálni a kapcsolatfelvételről szóló hírekre.

Azt nem tudni, hogy a magát Yassine Baghlinak is nevező, belgiumi születésű Salah Abdeslam mikor léphetett kapcsolatba a jogásszal.

A belga szövetségi ügyészség azt közölte, hogy ezen értesüléseket jelen pillanatban csak egyfajta szóbeszédként kezelik, és sem Mary nem kereste meg őket, sem pedig ők Maryt.

Sajtóhírek szerint családtagjai korábban arra kérték Salah Abdeslamot, hogy adja fel magát. "Szívesebben látnám a bátyámat börtönben, mint temetőben" - mondta a férfi egyik testvére az RTBF belga közszolgálati televíziónak adott interjújában.

A szökésben lévő Salah Abdeslamot annak ellenére sem sikerült eddig kézre keríteni, hogy a terrortámadásokat követően Belgium nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene, mi több, azt sem tudni biztosan, hogy még Európában van-e.

A francia fővárosban hét helyszínen elkövetett merényleteknek 130 halálos áldozatuk volt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×