eur:
395.06
usd:
371.72
bux:
66324.39
2024. április 16. kedd Csongor

Koránt kaptak a magyar rendőrök

Még azelőtt elfogták a két angol férfit Lőkösházán, hogy kiadták volna ellenük az európai elfogatóparancsot. Egyiküknél volt ugyan egy angol vezetői engedély, a másiknál azonban még az sem - mindössze egy Koránt adott át a rendőröknek. Előállították őket - írja a police.hu.

Lőkösháza vasúti határátkelőhelyen a Bukarestbe tartó Ister nemzetközi gyorsvonat utasai közül november 14-én két együtt utazó férfi nem tudta igazolni magyarországi tartózkodásának jogszerűségét, és állampolgárságát a békési rendőröknek. Egyiküknél volt ugyan egy angol vezetői engedély, a másiknál azonban még az sem - mindössze egy Koránt adott át a rendőröknek. Előállították őket.

A határrendészeti kirendeltségen kiderült, az angol jogosítvány valódi, tényleg a 44 éves K. Simon Jonathan brit állampolgáré. Útitársát bemondott személyi adatai alapján a brit konzuli ügyelet nem tudta angol állampolgárként azonosítani. Mindketten kiutasítást előkészítő őrizetbe kerültek. Az idegenrendészeti eljárás során az addig azonosítatlan férfi közölte valódi nevét: B. Trevor, szintén brit állampolgár, és 40 éves.

Ügyükben november 17-én 16 óra körül történt változás: a schengeni körözési rendszerben megjelent mindkettőjük európai elfogatóparancsa. A két férfi nem jelezte az angol hatóságoknak, hogy elhagyják Angliát, pedig erre bírósági ítélet kötelezte őket. Korábban ugyanis terrorcselekmény-finanszírozása miatt egy alkalommal másfél évet, egy másik alkalommal három és fél évet töltöttek börtönben, 2009-ben szabadultak, és az ítélet szerint a szabadulásukat követő tíz évig csak az angol hatóságok engedélyével hagyhatták volna el Angliát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×