eur:
395.7
usd:
372.07
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Vádemelést javasol a rendőrség a királyegyházi buszbaleset ügyében

Vádemelést javasol a rendőrség a júniusban Királyegyházánál történt buszbaleset ügyében a jármű sofőrje ellen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrségi honlapon. Az árokba sodródott és felborult busz huszonöt utasából huszonhárom megsérült.

A közlemény szerint a rendőrség a napokban befejezte a nyomozást a közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanújával indult ügyben, s az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

A szerencsétlenség június 22-én történt. A Pécsről Sellyére tartó menetrend szerinti járat Királyegyházától mintegy két kilométerre az út jobb oldalán húzódó árokba sodródott és felborult, az utasok közül ketten életveszélyes, hatan súlyos, tizenöten könnyű sérülést szenvedtek.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője akkor az MTI-nek a súlyos sérültekkel kapcsolatban elmondta: főként töréseket és belső sérüléseket szenvedtek, egy 12 év körüli lány súlyos végtagsérülés miatt szorult ellátásra, egy férfit újraélesztettek.

A mentésben több mentőautó mellett három mentőhelikopter vett részt, a sérültek nagy részét a Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikájára vitték, ahol a rászorulók életmentő, életveszélyt elhárító, stabilizáló műtéteken estek át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×