eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Egyre gyakrabban éri atrocitás a pénzügyőröket

Az utóbbi időben a korábbinál gyakrabban éri atrocitás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársait - közölte a hatóság kedden az MTI kérdéseire. Az MTI amiatt kért felvilágosítást, hogy hétfő kora délután Budapest XX. kerületben egy férfi megtámadta a NAV munkatársait, és egyiküket agyonszúrta.

A NAV szerint évente 15-20 alkalommal fordul elő, hogy munkatársaikat olyan súlyos inzultus éri, amely miatt feljelentést tesznek a rendőrségen, viszont a hétfői esethez hasonlóra nem volt példa.

A hatóság közölte azt is, hogy a biztonsági előírások felülvizsgálata megkezdődött a szervezetnél, hogy a jövőben ne ismétlődhessen meg a tragédia.

"A történtek után országszerte, a NAV valamennyi szervezeti egységénél haladéktalanul felmérik a kockázatokat, és ahol bármilyen veszélyre lehet számítani, a dolgozók védelméről gondoskodnak. Kockázatos ügyekben, illetve területeken az ellenőrzést a revizorok, illetve a pénzügyőrök együtt végzik" - tették hozzá.

A további hosszú távra szóló intézkedések előkészítése biztonsági szakemberek bevonásával elkezdődött, a munkát a Nemzetgazdasági Minisztérium is támogatja - írták. Hozzátéve: a szervezetnél létezik egy úgynevezett intézkedéstaktikai képzés, amely a hasonló esetek elkerülését célozza, ezen már csaknem kétezer pénzügyőr, illetve pénzügyi nyomozó vett részt.

A válaszlevélben azt is közölték, hogy a NAV munkatársai naponta átlagosan mintegy 90 ezer ügyféllel lépnek közvetlen kapcsolatba. A szervezet 23 ezer dolgozójának mintegy 70 százaléka személyesen találkozik adózókkal, állampolgárokkal.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×