eur:
392.52
usd:
365.92
bux:
66783.97
2024. április 25. csütörtök Márk

Bíróság előtt a hajléktalan megölésével vádolt férfi

Megkezdődött a Pécsi Törvényszéken hétfőn annak a férfinak a pere, akit egy hajléktalan megölésével és azzal vádolnak, hogy a vele együtt bíróság elé álló társaival több mint egy tucat betörést, rablást követett el tavaly és tavalyelőtt Baranyában.

A vádirat szerint a 31 éves K. Krisztián egy társasház lépcsőházában acélcsővel bántalmazott két hajléktalant, mert az épületben takarító élettársa jelezte neki, hogy az ottlétük gondot jelent a számára. Mivel az ügyben eljárás indult, és a vádlott el akarta kerülni a felelősségre vonást, megkereste és bozótvágóval támadta meg az egyik sértettet, aki a kórházban meghalt.

A férfinak anyagi gondjai voltak, ezért öt társával együtt irodákba, lakásokba, patikákba, boltokba tört be, ahonnan 2,5 millió forint értékben vitt el különböző tárgyakat. A zsákmány a társaság tagjainak nem volt elég. Éles lőfegyvert, gáz-riasztópisztolyt, maszkokat, viperákat és egyéb, rabláshoz is alkalmas eszközöket szereztek be és nemzeti dohányboltokat is megtámadtak. K. Krisztián kétszer gázfegyverrel a trafikok eladóira is rálőtt.

A banda ezeken kívül egy Komlóhoz közeli községben betört egy házba, tagjai az ott élő idős embert acélcsővel megverték, majd elvették ötezer forintját. A rendőrség akkor fogta el őket, amikor már egy pécsi ékszerbolt kirablását tervezték.

Az ügyészség K. Krisztiánt aljas indokból elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértéssel, fegyveresen, csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablással és egyebek mellett lopással is vádolja. Társai a vád szerint bűnsegédként és társtettesként vettek részt a bűncselekmények nagy részében.

A bíróság hétfőn és kedden a vádlottakat, majd a következő napokban a perben idézett száznegyven tanút hallgatja ki. Az ügy jelentőségét mutatja, hogy a törvényszékre került nyomozati anyag mintegy hatezer oldalas.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×