Illegális fémtelepet számolt fel a NAV Halásztelken

InfoRádió / MTI
2015. február 6. 11:28
Illegális fémtelepet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói Halásztelken, ahol 2 tonna fémet, valamint azt szállító teherautót is lefoglaltak - közölte a hatóság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Hajgató Péter közlése szerint a pénzügyőrök Halásztelken igazoltattak egy tehergépkocsit, ami rézzel bevont alumínium kábeleket szállított. A sofőr elmondása szerint egy volt TSZ területén is tárolt fémhulladékot, a helyszínen több mint 2 tonnányi különféle háztartási gép és egyéb eszközök alkatrészeit, fémhulladékát, valamint kerítéselemeket, elektronikai kábeleket és egy forgalomból kivont IFA teherautót is találtak.

A vizsgálat megállapította, hogy a telephely tulajdonosa nem rendelkezett engedéllyel a megtalált engedélyköteles fémhulladékok felvásárlására. Kiderült az is, hogy az ellenőrzött személy 2010-től mostanáig több mint 55 tonna fémet adott el különböző fémkereskedőnek.

A pénzügyőrök a mintegy 3 millió forint értékű fémet lefoglalták és fémkereskedelmi törvénysértés miatt eljárást indítottak. A NAV közlése szerint tízmillió forintot meghaladó bírságot szabhatnak ki.