Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Föld omlott két gyermekre Jászfényszarun, egyikük meghalt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy gyermek meghalt, egy másik súlyosan megsérült, miután rájuk omlott a homok egy gödörben kedd este Jászfényszarun, a Honvéd utcában - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelem szerdán az MTI-vel. A rendőrség az ügyben kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított eljárást.

S. Tóth Anikó megyei katasztrófavédelmi szóvivő korábbi tájékoztatása szerint a két gyermeket még a tűzoltók megérkezése előtt kihozták a homok alól. Egyikük újraélesztését a mentők a helyszínen megkezdték, de erőfeszítéseik ellenére a nyolc év körüli gyermek meghalt - mondta a szóvivő.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta: telefonon kaptak bejelentést, amely szerint Jászfényszaru egyik földútjánál, egy korábban kiásott, csaknem két méter széles gödörben játszó testvérpárra, egy négyéves kislányra és egy - a korábbi közlésnél fiatalabb - hatéves kisfiúra ráomlott a nedves, átázott homokos fal.

A helyi rendőrőrs beosztottja azonnal az erdősáv melletti helyszínre ment, és segített kimenteni a testvérpárt. A kisfiú életét azonban a mentők szakszerű ellátása sem tudta megmenteni, a gyerek meghalt.

A Jászberényi Rendőrkapitányság az ügyben kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást.