Lekapcsolta a sebességváltóba rejtett kábítószet a magyar rendőrség

InfoRádió / MTI
2014. július 17. 13:23
Elfogott a rendőrség két pomázi férfit, akik a gyanú szerint Hollandiából autóalkatrészben csempésztek az országba négy kilogramm nagy tisztaságú kokaint - közölte a rendőrség internetes tájékoztató oldalán.

A közlemény szerint az egyik gyanúsított, egy 29 éves férfi július 9-én Rotterdamban autóalkatrészeket adott át egy futárcégnek, hogy azokat Magyarországra szállíttassa. Miután a szállítmány Magyarországra érkezett, a másik gyanúsított, egy 44 éves kérésére egy másik futárcég vitte tovább a megrendelő által megadott címre.

Az alkatrészeket szállító gépkocsit azonban július 10-én az M2-es autópálya egyik parkolójában ellenőrizték a rendőrök, és a jármű rakterében egy váltószerkezet belsejébe rejtve, gépzsírba beleágyazva körülbelül négy kilogramm súlyú, tömbbé préselt, por állagú kábítószer-gyanús anyagot találtak a nyomozók.

A rendőrség tudatta azt is, hogy az elsődleges szakértői vélemény szerint a por nagy tisztaságú kokain, amelynek piaci értéke körülbelül 80 millió forint.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a két, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfit július 11-én fogták el, egyiküket Pomázon, másikukat Budapesten. A bíróság július 13-án elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.