eur:
395.25
usd:
366.67
bux:
65113.28
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Újabb külföldi fiatalt öltek meg Brisbane-ben

Meggyilkoltak egy 21 éves francia diáklányt a múlt héten az ausztráliai Brisbane-ben - közölte a rendőrség. A kétmillió lakosú kelet-ausztráliai városban november óta ez már a negyedik olyan eset, amelyben külföldi fiatalt öltek meg.

A fiatal nő lemeztelenített holttestére egy járókelő bukkant rá egy parkban, lakása közelében. A diáklány egy éve érkezett a városba, és a Griffith Egyetemen tanult kereskedelmet - írta a helyi sajtó.

Egy rendőrségi nyomozó közölte újságírókkal, hogy a nő heves ütések okozta koponyasérüléseibe halt bele. A lány eltűnését hétfőn jelezték barátai. Az ügyben őrizetbe vétel még nem történt.

A múlt héten leszúrtak egy 27 éves szingapúri nőt, aki az egyik brisbane-i szállodában dolgozott. November végén agyonvertek egy 23 éves dél-koreai diáklányt, néhány héttel később pedig egy kertben elásva megtalálták egy 28 éves dél-koreai férfi holttestét.

Az első három gyilkosság feltételezett tettesét elfogták, így valószínűleg ezeknek az eseteknek nincs közük a francia diáklány megöléséhez - állapította meg az AFP.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×