eur:
394.16
usd:
365.31
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kapuvári buszbaleset: kezdeményezik a sofőr előzetes letartóztatását

Kezdeményezi a rendőrség annak a férfinek az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint felelős a tegnapi kapuvári buszbalesetért. A HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát szállító busz frontálisan ütközött a sávjába áttérő személyautóval, majd az árokba borult. Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét.

A Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Tóth Gabriella elmondta: az előzetes letartóztatásba helyezésről szóló indítványt hétfőn terjesztik elő. A sajtóügyeletes korábbi tájékoztatása szerint a 69 éves kapuvári férfi ellen - akit szombat este a győri kórházban őrizetbe vettek - halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indul eljárás.

A HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát szállító busz szombaton frontálisan ütközött a 85-ös főúton egy a sávjába áttérő személyautóval Kapuvár és Vitnyéd között, majd az árokba borult. Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét. A csapat egyik szerb játékosának, Natasa Kovacevicnek a lábfejét amputálni kellett Győrben.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója, Oláh Attila tájékoztatása szerint intézményükbe két embert szállítottak súlyos, négyet könnyebb sérülésekkel, köztük a busszal ütköző személyautót vezető idős férfit. A súlyos sérültek egyikének, Fűzy Ákos vezetőedzőnek az életét már nem tudták megmenteni.

A soproni kórházba nyolc embert vittek, ötüket könnyebb sérüléssel. A kórház közölte, hogy a három súlyos sérültet továbbra is az intézmény traumatológiai osztályán ápolják, az öt könnyű sérült már elhagyhatta a kórházat. A győri intézmény későbbre ígért tájékoztatást a sérültek állapotáról.

A szombathelyi kórház - amelynek főigazgatója szombaton azt jelezte, hogy egy férfit és egy nőt súlyos sérülésekkel szállítottak az intézménybe - vasárnap délelőtt azt közölte: a két páciens állapotáról hozzátartozóik kérésére nem adnak információt.

A tragikus baleset miatt megrendülését fejezte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

"Tapodi Péter és Fűzy Ákos hosszú évek óta népszerűsítették a kosárlabdázást, fáradhatatlanul tevékenykedtek a sportág és csapatuk sikeréért. Halálukkal pótolhatatlan veszteség érte a magyar kosárlabdázást" - olvasható a tárca közleményében.

A minisztérium osztozik a hozzátartozók, barátok, kollégák és a csapat gyászában, és felajánl minden segítségét, amellyel enyhíthet az elhunytak családtagjainak fájdalmán.

A sérült játékosoknak gyors felépülést, a csapat többi tagjának azt kívánják, hogy "Tapodi Péter és Fűzy Ákos szellemiségét követve küzdjenek a győri kosárlabdázás további sikereiért"

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×