eur:
393.74
usd:
365.01
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Droggal indultak fesztiválozni az osztrák fiatalok

Kábítószergyanús anyagokat és a fogyasztáshoz szükséges eszközöket foglaltak le négy osztrák fiataltól a rendőrök Rajkán - közölte vasárnap a rendőrség a honlapján.

A police.hu szerint Rajka belterületén egy fokozott ellenőrzés során állították meg a rendőrök pénteken azt a személygépjárművet, melyben négy osztrák állampolgár utazott egy fesztiválra. A gépjármű és a személyek ruházatának átvizsgálásakor 150 gramm különböző fajtájú, csomagolt kábítószergyanús anyag, 27 LSD bélyeg, a fogyasztáshoz szükséges kellékek és a kábítószerek tárolására szolgáló, anyagmaradványokat tartalmazó dobozok, tárgyak kerültek elő.

A drogteszt a 19 éves Christopher P., a vele egykorú Daniel A., a 20 éves Daria H. és a 21 éves Maximillian U. esetében is pozitív volt.

A rendőrök a négy fiatalt előállították. Az autót vezető 19 éves Christopher P. ellen bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége és kábítószer-birtoklás vétsége, míg három társa ellen kábítószer-birtoklás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - írják.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

A távmunka és a rugalmas munkavégzés egyre szélesebb körű elterjedésével egy új kifejezés, a chronoworking is megjelent a munka világában, ami lényegében azt írja le, hogy az adott munkavállaló – amennyiben lehetősége van rá – munkaidejét a bioritmusához igazítja (legyen szó korán kelő pacsirtákról vagy éjszakai baglyokról), vagyis olyan napszakban dolgozik, amikor energiaszintje és koncentrációs képessége arra a legmegfelelőbb. A chronoworking lehetőségének biztosítása a munkáltatónak is megéri, hiszen a bioritmusának legjobban megfelelő időszakban dolgozó munkavállaló produktívabban látja el feladatát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×