eur:
393.19
usd:
367.86
bux:
65858.18
2024. április 24. szerda György

Több mint tizenöt millió forint értékű hamis mosógélt talált a NAV

Több mint tizenötmillió forint értékben foglaltak le hamis mosógélt az M5-ös autópályán egy közúti ellenőrzés során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

A magyar állampolgár által vezetett magyar rendszámú tehergépjármű fuvarokmányaiból kiderült, hogy a sofőr 4314 darab 4,75 literes kiszerelésű mosógélt szállított Magyarországról egy cseh gazdasági társaság részére.

A pénzügyőrök a jármű rakterének felnyitásakor látták, hogy a szállított mosógél csomagolását egy világmárka logójával látták el, azonban a címkék és a zárókupakok hibásnak, az eredetitől eltérőnek tűntek. A pénzügyőrök ezért szakértőt rendeltek ki, aki megállapította, hogy a szállítmányban található úgynevezett DuoPack kiszerelésű folyékony mosógél termékek a megtévesztésig hasonlítanak egy ismert világmárkára, de hamisítványok.

A szakvélemény alapján a pénzügyőrök a 15 millió forint piaci értéket meghaladó szállítmányt lefoglalták, és az ügyben a NAV pénzügyi nyomozói iparvédelmi jogok megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×