Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hungaroring: öt prostituáltat vettek őrizetbe

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mintegy 1500 rendőr vett részt az elmúlt négy napban Mogyoródon a 28. Forma-1-es Magyar Nagydíj biztosításában, főként a forgalomirányításban. Jelentős bűncselekmény nem történt, kisebb ügyekben kellett csupán intézkedni - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Beluzsárné Belicza Andrea összegzése szerint a versenypálya környékén a magyar rendőrök lengyel, szlovák és osztrák segítséggel dogoztak. Szinte minden szolgálati ág képviseltette magát: lovas, kutyás, motoros, gyalogos, gépkocsizó járőrök, valamint bűnügyesek is részt vettek a biztosításban.

A szóvivő közlése szerint súlyosabb bűncselekmény nem történt a Hugaroringen és környékén, szabálysértési feljelentést is csupán 17 esetben tettek, elsősorban közlekedési szabályszegések miatt.

Szexuális szolgáltatás kínálása miatt szabálysértési őrizetbe vett a rendőrség hét nőt, és valamennyiüket öt nap elzárásra ítélte a Gödöllői Járásbíróság - mondta.

A négy nap alatt 2205 embert igazoltattak, négy embert elfogtak és huszonegyet előállítottak, 114 helyszíni bírságot szabtak ki. Iratok elvesztése miatt 16 igazolást adtak ki - tette hozzá Beluzsárné Belicza Andrea.

Értékelése szerint annak ellenére, hogy a hőség próbára tette a nézőket és a rendőröket, a forgalom és a parkolás is gördülékenyen haladt. A rendőri irányításnak köszönhetően a verseny után sem volt nagyobb dugó az utakon Mogyoród térségében. A közlekedés megszokott üteme általában két órán belül helyreállt - mondta a szóvivő.