Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Drogterjesztőt kaptak el

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Õrizetbe vettek a fővárosban hét embert, akik ellen kereskedéssel elkövetett, kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt indult eljárás - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A kábítószer-terjesztőket - négy férfit és három nőt - a VIII. kerületben fogták el a rendőrök a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével - írták.

A rendőrség adatai szerint a gyanúsítottak 2012 őszétől az elfogásukig Józsefvárosban több embernek adtak el különféle, kábítószernek minősülő anyagokat azzal, hogy azok azt továbbértékesítsék.

A nyomozás során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy az egyik elkövető lőfegyverrel rendelkezhet. A rendőrök a TEK speciálisan képzett munkatársainak közreműködésével még szerdán kora reggel a gyanúsítottakat józsefvárosi tartózkodási helyükön elfogták, és előállították.

A nyomozók a házkutatások során kábítószer méréséhez szükséges eszközöket, 400 pakett pentakristályt, 408 tablettát (vélhetően ecstasy), 326 pakett úgynevezett biofüvet - amely nem minősül kábítószernek, de bódító hatású -, 35 olyan cigarettát, amelybe biofüvet sodortak, valamint csaknem egymillió forint értékben kiscímletű bankjegyeket foglaltak le.

A megtalált kábítószer piaci értéke körülbelül egymillió forint.

A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsítottak előzetes letartóztatására - áll a közleményben.