eur:
393.87
usd:
368.5
bux:
66309.86
2024. április 24. szerda György

Hivatali visszaélés miatt emeltek vádat egy volt siófoki nyomozó ellen

Hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Kaposvári Nyomozó Ügyészség egy férfi ellen, aki megbízott nyomozóként dolgozott a Siófoki Rendőrkapitányságon, és a rendőrség hivatásos állományába tartozott - tájékoztatta Horváth Szilárd főügyész pénteken az MTI-t.

A főügyész közleménye szerint az ügy sértettje tavaly májusban tett feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, miután Budapestről ellopták 25-30 millió forint értékű Mercedes személygépkocsiját. A sértett lánya az esetről tájékoztatta az ismerőseit és 5 millió forint összegű nyomravezetői díjat is felajánlott. Egyik ismerősének, P. Tamásnak megemlítette, hogy B. Zs.-nek köze lehet a bűncselekményhez. P. Tamás felvette a kapcsolatot a Siófoki Rendőrkapitányságon dolgozó vádlottal, aki - hivatali célhoz kötöttséget színlelve - jogtalanul lekérdezte B. Zs. személyiigazolvány-törzslapját, a bűnügyi nyilvántartás adatait, majd a kinyomtatott iratokat átadta P. Tamásnak.

A vádlott az ellopott gépkocsival kapcsolatos további információt ígérve személyes találkozót, valamint 500 ezer forintot kért P. Tamástól, aki ezt az összeget 120 ezer forintra alkudta. A pénzt a megbízott nyomozó tavaly július 7-én át is vette Siófokon egy kávézóban, anélkül, hogy tudta volna, hol van az eltulajdonított gépjármű.

A Kaposvári Nyomozó Ügyészség a vádlottra börtönbüntetés kiszabását indítványozta, és kérte a közügyektől eltiltását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×