Újabb tanú vallott P. Tamásra

InfoRádió / MTI
2013. május 21. 14:04
Újabb tanú, egy bűnszervezet vezetőjeként is elítélt R. László vallott P. Tamásra a Prisztás-gyilkosság ügyében a Fővárosi Törvényszéken kedden.

Elmondta: ismerőseitől hallotta, hogy P. Tamás ölette meg 1996-ban üzleti és elszámolási viták miatt Prisztás Józsefet, de ezt maga P. Tamás is elmondta többüknek, és megeskette őket, hogy erről soha nem beszélnek. Ennek a tanú szerint "maffiafeelingje" volt.

R. László szerint P. Tamás áll nemcsak a Prisztás-gyilkosság, hanem az 1990-es évekbeli négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás, Fenyő János vállalkozó megölése és a robbantásos merényletek mögött is. Utóbbiak célja szerinte az volt, hogy eltereljék a figyelmet az olajügyekről.

R. Lászlót 2006-ban a kecskeméti maffiaperben 12 év fegyházra ítélték, állítása szerint éveket töltött magánzárkában, de jelenleg szabadlábon van. A tanú arról nem kívánt beszélni a tárgyaláson, miként lett a P. Tamás elleni per egyik, alvilági körökből származó tanúja.

A pénteki első tárgyaláson egy másik védett tanú vallott zárt videorendszeren felismerhetetlenné tett hanggal és képmással P. Tamásra a vádirat állításait zömében alátámasztva.