eur:
394.29
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kábelt loptak két HÉV-vonalon

A 6-os, ráckevei és a 7-es, csepeli HÉV vonalán is kábeleket loptak ismeretlenek csütörtökön, a kár meghaladja a kétmillió forintot - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

A Ráckeve felé tartó HÉV vonalán a Szigetmajor megállónál, illetve a Timót utcai megállónál is eltulajdonították a betáplálási kábelt, a teljes anyagi kár 1,6 millió forint.

A 7-es, csepeli vonalon a Kvassay gépháznál megrongáltak két elektromos szekrényt és elloptak 70 méter betáplálási kábelt, az okozott kár 750 ezer forint.

A BKK ezúttal is azt kéri, hogy akinek érdemi információja van az esettel kapcsolatban, hívja a rendőrséget vagy a közlekedési központ ügyfélszolgálatát.

Vitézy Dávid, a BKK és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója korábban nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik érdemi információval segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot kap az, aki értékelhető felvilágosítást tud adni, 500 ezer forintot pedig az, aki olyan felvásárlóhelyekről ad tájékoztatást, ahol úgy vesznek át rézvezetékeket, hogy azok eredetéről nem bizonyosodnak meg.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×