eur:
394.29
usd:
370.34
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Eljárás indult a Hitler emlékére szervezett túra résztvevői ellen

Tizennyolc ember ellen indított eljárást a rendőrség egy Adolf Hitler emlékére szervezett túrával összefüggésben Pécsen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A közlemény szerint a rendőrök a Pax Hungarica Mozgalom által meghirdetett esemény szervezőivel és részvevőivel szemben intézkedtek a baranyai megyeszékhelyen, egy Kálvin utcai parkoló melletti füves területen. Ennek során tizennyolc embert, köztük négy fiatalkorút igazoltattak, átvizsgálták a ruhájukat, csomagjaikat, majd garázdaság elkövetése miatt előállították őket a pécsi rendőrkapitányságra.

"A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a leghatározottabban fellép minden olyan magatartással szemben, amely a közrendet, közbiztonságot, valamint az állampolgárok jogait sérti vagy veszélyezteti" - olvasható a közleményben.

Április 20-a Adolf Hitler születésnapja. A náci diktátor, a Harmadik Birodalom vezére 1889-ben ezen a napon látta meg a napvilágot az ausztriai Braunauban.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×