eur:
395.76
usd:
372.46
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Slagon keresztül lopták a gázt Szabolcsban

A házba vezetett gumicsövön keresztül lopta a gázt egy fogyasztó a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Encsencsen - közölte a Tigáz Zrt. külső kommunikációs vezetője.

Száraz Gábor elmondta: a mérőórától az ingatlanra egy házilag kiépített csatlakozással, gumislagon keresztül vezették be a méretlen földgázt. Az ingatlan gázmérőjét és nyomásszabályzóját leszerelte a szolgáltató, és a rendőrségi feljelentés mellett a rendszer megbontásáért kiszabható kötbért is követeli majd a szabálytalan vételezőtől - tette hozzá.

Száraz Gábor tájékoztatása szerint tavaly 70 millió köbméternyi gázt loptak el kilencmilliárd forint értékben. A Tigáz 2012-ben több mint 350 ezer alkalommal szállt ki fogyasztói helyekre, a 72 ezer célzott ellenőrzés során pedig 13 ezer esetben tárt fel szabálytalan vételezést.

A gázlopások felében a plombát sértik meg, illetve a mérő számlálóját pörgetik vissza, az esetek 15 százalékában a mágnesezést, a maradékban pedig a mért rendszer megkerülését alkalmazzák.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×