Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Heroint találtak Röszkén és Kelebián

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Heroint találtak a pénzügyőrök a röszkei közúti és a kelebiai vasúti átkelőnél is - közölte a Nemzeti Adó- ás Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense elmondta: a pénzügyőröknek a röszkei átkelőnél feltűnt egy belépésre jelentkező szerb állampolgár szokatlanul ideges viselkedése, ezért tüzetesen átvizsgálták a férfi járművét. A vezetőülés mögötti fogason lógó kabát zsebéből egy összesen 37 gramm heroint tartalmazó, többszörösen leragasztott gyógyszeresdoboz került elő.

A pénzügyőrök a több százezer forint utcai értéket képviselő kábítószert és a szerb állampolgárságú férfit átadták a rendőrségnek. A sofőr ellen kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény elkövetésének a megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - közölte az őrnagy.

Tájékoztatása szerint ezzel szinte egy időben a kelebiai átkelőnél a Beograd nemzetközi gyorsvonaton gyanús csomagokat találtak a pénzügyőrök. Az egyik utasfülkében, három ülés alatt keresztpánttal felfogatva egy-egy csomagra bukkantak, amelyek összesen csaknem 800 gramm heroingyanús anyagot tartalmaztak. A pénzügyőrök a több mint 4 millió forint utcai értékű kábítószert átadták a rendőrségnek, amely nyomozást indított ismeretlen tettes ellen - tudatta a szóvivő.