eur:
393.59
usd:
368.56
bux:
66029.22
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Életfogytiglanra ítélték az öcsödi "darabolós" gyilkosság elsőrendű vádlottját

Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Szolnoki Törvényszék kedden azt a középkorú férfit, aki 2010-ben Öcsödön akkor 17 éves társával együtt részben előre kitervelten, részben aljas indokból meggyilkolt két, védekezésre képtelen embert.

Az öcsödi "darabolós" gyilkosság néven ismertté vált ügy elkövetéskor fiatalkorú másodrendű vádlottja 20 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést kapott. Mindkét vádlottat 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

A Szolnoki Törvényszék Jenővári Éva vezette tanácsa az ügyész indítványának helyt adva a 2012. szeptember 18-án kezdődött tárgyalás egész menetét zárt formában folytatta le a bűncselekmények szexuális részletei, a kiskorú sértettek és a fiatalkorú vádlott érdekei miatt.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.

Ennyire vegyes a kép Európában a gázai konfliktussal kapcsolatban

Az öreg kontinensnek közben már nem igazán osztanak lapokat, sokkal inkább a térségi szomszédoknak, illetve az Egyesült Államoknak - vélekedett az InfoRádióban Sayfo Omar (Migrációkutató Intézet). Jól látható szerinte, hogy a kormányok elsődleges célja, hogy a konfliktus ne terjedjen át az utcákra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Lefordult a magyar tőzsde

Lefordult a magyar tőzsde

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 08:10
×
×
×
×