Mozgó bombát foglaltak le a vámosok

InfoRádió / MTI
2012. október 20. 12:33
Illegálisan és közveszélyesen szállított autógázt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Budapesten.

A NAV vám- és jövedéki szóvivője elmondta: az autógáz-forgalmazással foglalkozó telephelynél egy a megengedett 85 százalékos maximum töltöttségi szint helyett 92 százalékos szinten volt az az 5 köbméteres tartály, amit egy platós teherautóra rögzítettek. Suller György Attila hangsúlyozta: a járművet és a több mint 1 millió forint értékű gázszállítmányt a pénzügyőrök lefoglalták, a teherautó vezetője ellen pedig foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak eljárást.

Az ellenőrök folyamatosan figyelték az oda érkező beszállítókat, így buktatták le a házilag barkácsolt szállítójármű tulajdonosát. Biztonsági okokból a helyszínre hívták a katasztrófavédelem, valamint az egyik hazai gázforgalmazó munkatársait.

A kiérkező szakemberek által csak "mozgó bombának" nevezett öt köbméteres gáztartály a megengedett 85 százalékos maximum töltöttségi szint helyett 92 százalékos szinten volt.

A járművet és veszélyes szállítmányát a pénzügyőrök lefoglalták, a teherautó vezetője ellen pedig foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás, amiért akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. Ezen kívül jövedéki és közigazgatási eljárás is indult ellene, amelyben akár hárommillió forint jövedéki és egymillió forint közigazgatási bírság is kiszabható.