eur:
394.77
usd:
365.84
bux:
65213.26
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kilenc és fél évet kapott az anyját leszúró és kifosztó férfi

Kilenc év hat hónap börtönbüntetésre ítélte első fokon hétfőn a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki 2010 szeptemberében csörögi otthonukban bedrogozva hátba szúrta, majd kifosztotta édesanyját.

Szalay Csaba büntetőtanácsa emberölés kísérlete és kifosztás bűntette, valamint kábítószerrel való visszaélés vétsége miatt - halmazati büntetésként - szabta ki a börtönbüntetést Nagy Rolandra.

Mint a tárgyaláson elhangzott, az anya bele is halhatott volna fia támadásába, csupán a gyors és szakszerű orvosi segítségnek köszönhető, hogy felépült.

A vádlott és védője nem fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

A vádirat szerint a korábban rablás és lopás miatt már elítélt, kábítószerfüggő Nagy Roland édesanyja többször is elküldte drogozó fiát a csörögi házból, de rendre vissza is fogadta. A férfi életmódja családi konfliktusok forrásává vált.

A bűncselekmény napján többféle narkotikumot is fogyasztott a férfi, majd hazatérve rátámadt az anyjára. Egy konyhakéssel hátba szúrta, kitépte füléből a fülbevalóit, ezután elhagyta a házat. A segítségért kiabáló, súlyos sérüléseket szenvedő nőhöz a szomszédok hívtak mentőt, így életét sikerült megmenteni.

A szakértői vizsgálatok szerint a vádlott a kábítószeres befolyásoltság ellenére sem szenvedett olyan kóros elmeállapotban, amely korlátozta volna az általa elkövetett bűncselekmény következményeinek felismerésében.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×