Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elfogták a Seres-gyilkosság gyanúsítottját

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) felkérésére a Terrorelhárítási Központ hétfőn elfogott egy magyar állampolgárt, akit előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntett elkövetésével gyanúsítanak az 1999. április 12-én Tahitótfalun elkövetett gyilkossággal összefüggésben - közölte az NNI kedden a rendőrség honlapján.

Seres Zoltánt 1999. április 12-én gyilkolták meg a Pest megyei Tahitótfalun. A vállalkozó autójával haladt a településen, amikor egy motorkerékpárral két férfi mellé hajtott, majd egyikük több lövéssel megölte. A Seres mellett ülő olasz férfi a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe.

A rendőrség közleményében megerősítette a Hír TV információját, miszerint a bűncselekménnyel összefüggésben felbujtóként P. Tamást is meggyanúsították. A Hír TV hétfő esti Híradójában elhangzott: így már nemcsak az Aranykéz utcai merénylettel és a Prisztás-gyilkossággal összefüggésben, hanem Seres Zoltán és még egy ember meggyilkolásának ügyével kapcsolatban is felbujtással gyanúsítják P. Tamást.

Az NNI kezdeményezi a hétfőn elfogott gyanúsított előzetes letartóztatását.

A Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére a Terrorelhárítási Központ július 14-én öt embert fogott el 1990-es években elkövetett emberölések felderítésével összefüggésben. Az elfogott emberek egyike P. Tamás, aki az 1990-es években az olajügyekben játszott állítólagos központi szerepe miatt elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója volt.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) július közepén nem jogerősen, harminc napra rendelte el P. Tamás és négy társa előzetes letartóztatását. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a kényszerintézkedést az előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt indult büntetőügyben rendelte el a PKKB.