eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb mexikói drogbárót ítéltek el az Egyesült Államokban

Több mint 22 évi börtönbüntetésre ítélte egy coloradói szövetségi bíró egy mexikói drogkartell vezetőjét, akinek bűnszövetkezete egymilliárd dollár értékű kokaint adott el az Egyesült Államok nyolc szövetségi államában.

Robert Blackburn bíró az ítélethirdetéskor kiemelte, hogy a 43 éves Oscar Arriola "egyértelmű veszélyt" jelentett az Egyesült Államokra és lakosságára nézve.

A kartell 2002-ben és 2003-ban New York és hét másik szövetségi államban árult kokaint.

Az amerikai hatóságokat egy névtelen bejelentő vezette a bűnszövetkezet nyomára. Arriola és Miguel nevű fivére, valamint 27 másik ember ellen 2003-ban emeltek vádat. A drogbárót 2006-ban, Mexikóban fogták el és 2010-ben adták ki az Egyesült Államoknak, ahol még ugyanabban az évben húszéves szabadságvesztéssel sújtották kábítószer-csempészet miatt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×