Büntetőeljárás a bv. helyettes parancsnoka ellen

InfoRádió / MTI
2012. április 13. 11:15
Hivatali működésével összefüggő bűncselekmény gyanúja miatt indult büntetőeljárás a belügyminiszter által pénteken felmentett Dömény Sándor büntetés-végrehajtási tábornok ellen.

A Belügyminisztérium (BM) pénteken közleményben tájékoztatott arról, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya büntetőeljárást indított Dömény Sándor büntetés-végrehajtási (bv.) vezérőrnagy, bv-főtanácsos, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának biztonsági és fogva tartási helyettese ellen.

Pintér Sándor belügyminiszter visszavonta Dömény Sándor vezetői megbízását, és a bv-tábornokot rendelkezési állományba helyezte - olvasható a közleményben, amely a büntetőeljárásról nem tartalmaz részleteket.

A Központi Nyomozó Főügyészség később azt közölte: budapesti regionális osztályuk április 11-én hivatali működésével összefüggő bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Dömény Sándor bv-vezérőrnagyot, aki a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be és a vallomástételt megtagadta. A büntetőeljárás adatai titkos minősítésűek - olvasható a közleményben.