eur:
394.17
usd:
369.67
bux:
65792.91
2024. április 23. kedd Béla

Két embert gyanúsítanak Fenyő János meggyilkolásával

Hivatalosan is megerősítette a rendőrség, hogy két embert gyanúsítanak Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásával. Több információt azonban a rendőrség egyelőre nem ad az ügyben.

A Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint büntetőeljárást folytatnak előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette megalapozott gyanúja miatt. Az ügyben tavaly február 17-én elfogták a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő Jozef Rohác szlovák állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy 1998-ban megölte Fenyő Jánost.

A rendőrség közleménye szerint az eljárás során azonosítottak egy újabb személyt, akit szintén azzal gyanúsítanak, hogy részt vett a bűncselekmény elkövetésében. A férfi ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, amelynek alapján idén februárban, Szlovákiában elfogták.

A rendőrség bűnsegédlettel gyanúsítja a férfit, aki sajtóhírek szerint a gyilkos sofőrje volt. A gyanúsított már Magyarországon van, a bíróság már elrendelte előzetes letartóztatását. A Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozás érdekeire tekintettel további információt jelenleg nem adhat.

Fenyő János médiavállalkozót 1998. február 11-én a II. kerületi Margit utcában gyilkolták meg. A rendőrség még aznap megtalálta a tettes kesztyűjét, sapkáját és dzsekijét, valamint a fegyvert.

Lapinformációk szerint DNS-minta azonosítása vezette a napokban letartóztatott szlovák férfi nyomára a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársait. A merénylethez használt autóban azonban egy harmadik férfi DNS-ét is megtalálták. A rendőrség közleménye azonban mindezt nem erősíti meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×