eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Két gyilkosság Borsod-Abaúj-Zemplén megyében húsvét előtt

Két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, Berzéken és Hejőszalontán is gyilkosság miatt nyomoz a rendőrség, a szombaton elkövetett bűncselekmények gyanúsítottjait őrizetbe vették - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap.

Gaskó Bertalan tájékoztatása szerint Berzéken két család korábbi nézeteltérése fajult el, az egyik család "felfegyverkezve" bement a másik lakásába, ott dulakodni kezdtek, s a támadók egyike megszúrt egy 21 éves fiatalembert. A sértettet súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást.

A szóvivő közlése szerint az ügy azonban itt nem ért véget, röviddel ezután ugyanis a támadók közül két férfi bement a helyi kocsmába, ahol összeszólalkoztak egy szintén helyi, 46 éves férfival. Ezt követően távoztak, majd többen, botokkal visszatérve, olyan súlyosan bántalmazták a férfit, hogy áldozatuk életét vesztette. Az ügyben emberölés miatt indult eljárás, a rendőrség öt embert vett őrizetbe, kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

A szóvivő a másik esetről elmondta: Hejőszalontán szombat este ittas emberek keveredtek utcai szóváltásba, s eközben egy 44 éves bőcsi férfi megszúrt két embert. Egyiküket, egy 19 éves helyi lakost súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, de ott belehalt sérüléseibe. A másik sértett, egy 39 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség a bőcsi férfit őrizetbe vette, a hatóság kezdeményezi előzetes letartóztatásba helyezését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×