eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ámokfutó mészárolt le több embert a Fejér megyei Kulcson

Négy ember halt meg, három súlyosan megsérült a Fejér megyei Kulcson péntek délelőtt történt tragédiában - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A Terrorelhárítási Központ emberei megérkeztek Kulcsra. Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a feltételezett tettes, Horváth Csanád Jutas ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Kulcson négyen meghaltak, hárman életveszélyesen megsebesültek - erősítette meg az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A halottak között egy idősebb nő, egy idősebb és egy középkorú férfi, valamint egy fiatalember volt - mondta Győrfi Pál, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy a sérülést és a halált karddal okozták, így arról sem beszélt, hogy vágott, vagy szúrt sérüléseket szenvedtek a sértettek.

Közlése szerint a helyszínre három mentőautót és egy mentőhelikoptert is riasztottak. A mentőhelikopter egy életveszélyes sérültet a budapesti Állami Egészségügyi Központba szállított, a másik két sérültet rohamkocsival a székesfehérvári, illetve a dunaújvárosi kórházba vitték.

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a 24 éves gyanúsított feltehetően egy nagyméretű bozótvágó késsel gyilkolta meg a nagyszüleit, az apját és a fivérét. "Brutális gyilkosságról" beszélt a szóvivő, aki szerint az áldozatok több, egyenként is halálos sérülést szenvedtek.

Elmondta azt is, hogy sérült családtagot még nem sikerült a rendőröknek kihallgatniuk, mert első az életmentés.

Mint mondta, kizárható, hogy leszámolás vagy üzleti nézeteltérés áll a háttérben. Az elsődleges adatok arra utalnak, hogy egy családi veszekedés vezetett a mészárláshoz.

Úton a terrorelhárítók

A Terrorelhárítási Központ (TEK) készültségi szolgálata úton van a Fejér megyei Kulcs településre - mondta Hajdu János, a TEK főigazgatója, hozzátéve: a terrorelhárítók mindenben együttműködnek a rendőrséggel és folyamatosan gyűjtik az információkat.

A TEK azért vonul a helyszínre, mert súlyos bűncselekmény történt, túszejtésről azonban nincs szó - mondta az IndfoRádiónak Garamvölgyi László.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek péntek délelőtt csak annyit tudott megerősíteni, hogy több ember meghalt és többen életveszélyesen is megsérültek. R. Szabó Ágnes közölte: a megyei rendőrség a helyszínről ad később tájékoztatást a sajtónak.

"Átlagos" családot ért tragédia

Kulcs község polgármesterének feltételezései sincsenek arról, milyen okok vezethettek a településen pénteken történt gyilkossághoz.

Kiss Csaba független polgármester szerint a tragédia által érintett család "átlagos" família. Azt látta, hogy a helyszínről két embert vittek el a mentők, de azt nem tudja, felnőttekről vagy gyerekekről van-e szó.

A Hír TV tudósítójának a helyiek elmondták, hogy reggel kilenckor riasztották a rendőröket a házhoz, ahol egy család hét tagja élt: két nagyszülő, két szülő és három 20 éven felüli gyerek. A Hír TV legfrissebb információi szerint a az anya az egyik sérült, az elkövető pedig a húszéves fiú.

A fiatalok építési vállalkozók voltak, és valami összetűzés történhetett közöttük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×