Elfogták a pénzszállító-lopás elkövetőit

InfoRádió / MTI
2011. december 7. 10:41
Elfogták azt a férfit, aki múlt szerda délután ellopta a munkavégzéshez használt, általa vezetett pénzszállító gépkocsit Budapesten, az abban lévő több mint egymilliárd forinttal együtt - erősítette meg a Hír Tv információját a rendőrség.

A férfi társát is elfogták, és az ellopott pénz egy része is megkerült - jelentette be a budapesti rendőrfőkapitány és bűnügyi helyettese szerdán sajtótájékoztatón.

Arról sem Tóth Tamás, sem a helyettese, Fülöp Valter nem beszélt, hogy pontosan mennyi pénz került elő. A főkapitány azt mondta, Magyarország kriminalisztikai történetének a legnagyobb sikkasztása ez a bűncselekmény, Fülöp Valter pedig arra hivatkozva nem beszélt pontos összegről, hogy a nyomozást folytatják a még hiányzó összeg előkerítése érdekében.

A nyomozók kedd délelőtt elsőként a pénzszállító sofőrjének a társát, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által körözött V. Pétert fogták el a XVII. kerületben, majd a délutáni órákban, ugyancsak Budapesten a sofőrt is elfogták.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a 37 éves Lőrincz Róbert múlt szerda délután ellopta a munkavégzéshez használt, általa vezetett gépkocsit a benne lévő, több mint egymilliárd forinttal együtt.

Mikulás napi ajándék

Tóth Tamás kifejtette: olyan ügyről van szó, amelynek csak vesztesei lehetnek, akiknek bűnhődniük kell; aki ilyen bűncselekményt elkövet, "nem lesz más belőle, mint űzött vad".

Fülöp Valter pedig azt emelte ki, hogy a gyanúsítottak elfogásával "egy illúzióval lett kevesebb", s ez volt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) "Mikulás napi ajándéka".

A sajtótájékoztatón elhangzott: a gyanúsítottak elfogásában részt vevő rendőrök jutalomban részesülnek.