Csepeli gyilkosságok: a macedón külügyminisztérium nem kapott értesítést

InfoRádió / MTI
2011. augusztus 13. 09:16
A macedón külügyminisztérium nem kapott értesítést arról, hogy a csepeli gyilkosságok feltételezett elkövetője macedón állampolgár lenne.

A Makfax független macedón hírügynökség idézte péntek este a szkopjei külügyminisztériumi közleményt, amely szerint a magyar hatóságok a bűnüggyel összefüggésben mind ez idáig nem léptek kapcsolatba a macedón hatóságokkal.

Pénteken a magyar és a szerb médiában is olyan hírek láttak napvilágot, hogy egy szerb uzsorás gyanúsítható a csepeli bűncselekmény elkövetésével. Későbbi híradások már macedón férfiként jelölték meg a feltételezett elkövetőt, s ilyen értelmű információkat közöltek Szerbia budapesti nagykövetségénél.

A szkopjei külügyminisztérium képviselője csodálkozásának adott hangot ezzel kapcsolatosan, mert - mint mondta - mindeddig kiváló volt a kommunikáció a magyar hatóságokkal, és Szkopjét mindig idej korán értesítették mindenről, amire szükség volt.

Egy macedón diplomata felvette a kapcsolatot Szerbia budapesti nagykövetségével, s a külképviseleten cáfolták, hogy információk lennének arról, hogy a feltételezett gyilkos Macedóniából való. A szkopjei külügyminisztérium közölte: egyes hírek szerint egy macedón állampolgárt fogtak el a budapesti repülőtéren, de a tárca az ügy részleteiről nem tud semmit.

A Tanjug szerbiai hírügynökség megszólaltatta Milan Vukosavljevicet, Szerbia budapesti konzulját, aki szerint a magyar rendőrség hivatalosan megerősítette, hogy a feltételezett elkövető nem szerb állampolgár.