Veszprémi lövöldözés: előzetes letartóztatásban a két gyanúsított

InfoRádió / MTI
2011. július 14. 17:23
Előzetes letartóztatásba helyezte a veszprémi bíróság azt a két 26 éves férfit, akit a keddi veszprémi lövöldözéssel összefüggésben emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

A két gyanúsítottat kedden délután vette őrizetbe a rendőrség - emlékeztetett Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kedden hajnalban Veszprémben, dózsavárosi háza előtt adtak le több lövést egy 40 éves férfira, akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba.

A sajtóreferens korábban tájékoztatott arról is, hogy a nyomozás jelenlegi adatai szerint a fegyveres támadás elkövetésére M. S. 26 éves veszprémi lakos adott megbízást a Veszprém megyei Olaszfaluban élő 26 éves S. T.-nek. Hozzátette: M.S.-nek és a 40 éves veszprémi férfinek családi vonatkozású elszámolási vitája volt. Ezt nevezte meg okként a férfi megölésére felbujtott S. T.-nek is, aki személyesen nem is ismerte a kiszemelt áldozatot - mondta Frankó Marianna.

Ismertetése szerint M. S. mutatta meg a haragosát az emberölésre felbérelt olaszfalui fiatalembernek, közölve azt is: a férfinak sok pénze van, a bűntett elkövetése után azt majd megszerzik, és megosztoznak rajta.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint S. T. egyedül ment kedd hajnalban a kiszemelt házhoz, ahová becsöngetett, s amikor a 40 éves férfi kiment az utcai ajtóhoz, többször rálőtt egy maroklőfegyverből. A sajtóreferens közlése szerint a férfit négy lövés érte.

Elmondta: a rendőrség lefoglalt egy 0.22-es kaliberű, Luger típusú maroklőfegyvert. Közölte azt is, hogy a veszprémi kórházban megműtött sértettet kedden este már ki tudták hallgatni, s a gyanúsítottak által elmondottakat erősítette meg tanúvallomásában.