Titkolja az ügyészség, mivel gyanúsítják Galambos Lajost

Infostart
2011. július 1. 09:35
Ma dönt a bíróság az Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatójának előzetes letartóztatásáról. Hivatalosan nem tudni, mivel gyanúsítják Galambos Lajost - a Magyar nemzet szerint hazaárulással. Az Index szerint ez áttételes módon összefügghet a Mol-részvények orosz kézre juttatásával. Az internetes portál azt írta, Galambos Lajos közeli ismerőse annak a férfinak, aki sajtóhírek szerint orosz kézre játszotta a Mol-papírokat.

A Mol-papírok orosz kézre adása minősülhet hazaárulásnak - mondta az InfoRádiónak Káhler Frigyes, a Veszprém megyei bíróság büntető kollégiumának vezetője, aki azonban hozzátette, hogy a konkrét tényállást nem ismeri.

Az ügyészség titkolja, mivel gyanúsítják Galambos Lajost. A Magyar Nemzet szerint hazaárulással. Az Index úgy tudja, hogy Galambos Lajos meggyanúsítása kapcsolatban lehet a Jakubinyi üggyel.

Blikk szerint Jakubinyi Róbertet azzal gyanúsítják, az oroszok strómanjaként vásárolt több milliárd forintos értékű Mol-részvényt, majd ezeket átjátszotta nekik.

Az Index forrásai szerint tehát a Mollal kapcsolatos titkos tranzakciók miatt gyanúsíthatták meg Galambos Lajost hazaárulással. A portál szerint "akár az állam működését fenyegető ügyek bejelentésének elmulasztása esete is fennállhat", információi pedig lehettek Galambosnak, hiszen Jakubinyi közeli ismerőse volt.

Káhler Frigyes, a Veszprém megyei büntető kollégium vezetője azt mondta, nagyon ritka, hogy Magyarországon valakit hazaárulás miatt elítélnek. Ezért a legsúlyosabb esetben akár halálbüntetés is adható.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Káhler Frigyes
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást